TÜİK, işsizlik rakamlarını açıkladı!

İşsiz sayısı 2024 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre 89 bin kişi azalarak 3 milyon 55 bin kişi oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayı İşgücü İstatistikleri’ni  açıkladı. Açıklanan verilere göre, 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2024 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre 89 bin kişi azalarak 3 milyon 55 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,3 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,0 iken kadınlarda yüzde 11,4 olarak tahmin edildi.  

81 ilde kaçakçılık operasyonu: 200 kaçak göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde göçmen kaçakçılığı ile ilgili yapılan operasyonlar neticesinde 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 40 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 1 ayda 81 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ile düzensiz göçmenlere yönelik operasyonlar yapıldığını açıkladı. Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca yapılan operasyonlar kapsamında göçmen kaçakçılığında kullanılan 107 araç ele geçirildi. Operasyonlarda 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 4 bin 40 düzensiz göçmen yakalandı. Gözaltına alınan göçmen kaçakçılığı organizatörlerinden…

TBMM İsrail tehdidi için toplanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in İsrail tehdidi için 8 Ekim Salı Günü toplanacağını bildirdi. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Dışişleri ve Milli Savunma Bakanları’nın İsrail’in Lübnan’a işgal girişimi ve bölgedeki gelişmelere dair 8 Ekim’de Meclis’i bilgilendireceğini açıkladı.

Enflasyon rakamları açıklandı

Eylül ayında tüketici fiyat endeksi yıllık yüzde 49,38, aylık yüzde 2,97 olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı Tüketici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Açıklanan verilere göre, TÜFE’deki değişim 2024 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 2,97, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 35,86, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,38 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 63,47 olarak gerçekleşti.    

Trafik cezalarına zam geliyor

Yeni yıl öncesinde milyonlarca sürücüyü ilgilendiren bir zam iddiası ortaya atıldı. Yeniden Değerleme Oranı’na göre, 2025 yılında trafik cezalarının yüzde 45’e varan oranda artması öngörülüyor. 2024 yılı için Yeniden Değerleme Oranı’nın yaklaşık yüzde 45 civarında olması tahmin ediliyor. Bu oran, trafik cezalarında da artışa neden olacak. 2024 yılı için en düşük hız limiti ihlali cezası 1.507 TL olarak belirlenmişti. Ancak 2025’te bu cezanın 2.185 TL’ye yükselmesi bekleniyor.

TBMM’de yeni yasama yılı başlıyor

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı için  TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında bugün toplanacak. Meclis, 2 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlayacak. 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın başlaması dolayısıyla 1 Ekim’de ilk olarak Meclis Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Anıttaki törenin ardından TBMM Genel Kurulu saat 15.00’te açılacak. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, birleşimi açmasının ardından sunuş konuşması yapacak. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Genel Kurula takdim edecek, ardından İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kuruluna hitap edecek.…

Meteoroloji’den uyarı! Sıcaklıklar 5-10 derece düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Ekim Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı. Türkiye  genelinde sıcaklıklar 5 ila 10 derece düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünce 3 il için turuncu, 14 şehir için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yapılan son tahminlere göre, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, Eskişehir dışında İç Anadolu bölge geneli, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa’nın kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının iç kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir…

TÜİK, motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Trafiğe kayıtlı araç sayısı, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,87 artarak 27 milyon 987 bin 472’den 30 milyon 469 bin 319’a yükseldi. Geçen yılın aynı dönemine göre trafiğe kayıtlı taşıt sayısı, 27 milyon 987 bin 472’den 30 milyon 469 bin 319’a çıkarak yüzde 8,87’lik bir artış gösterdi.

58 ilde dev operasyon! 160 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 58 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine düzenlenen operasyonlarda 160 şahsın gözaltına alındığını duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,  58 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine düzenlenen ‘kuyu-28’ operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince gerçekleştirilen operasyonlarda 160 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, edimin ifasına fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.

Hizmet sektöründe talep beklentisi Eylül’de yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) sektörel güven endekslerine göre hizmet sektöründe gelecek üç aya dair talep beklentisini ölçen endeks Eylül’de yükseliş görüldü. TÜİK sektörel güven endekslerine göre Eylül ayında hizmet sektöründe güven aylık olarak yüzde 0,6 oranında artarak 112,6 değerini aldı. Bununla birlikte gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisini ölçen endeks ise yüzde 0,9’luk artışla 113,8 oldu. Gelecek üç aylık dönemde satış fiyatları beklentisini ölçen endeks ise yüzde 0,9’luk düşüşle 133,2  olarak açıklandı.