Uzmanlar uyardı! Havaların soğuması ile daha hızlı yayılabilir

Bilim insanları, XEC adı verilen Covid varyantının Avrupa’da hızla yayıldığını ve yakında baskın tür haline gelebileceği konusunda uyarılarda bulundu. İlk olarak 2024 Haziran ayında Almanya’da görülen koronavirüs varyantı Covid XEC’in dünya genelinde  yayılmaya başladığı duyuruldu. Uzmanlar yeni varyantın havaların soğuması ile baskın hale gelebileceği konusunda  uyarılarda bulundu.    

Sosyal medya devinden kullanıcılara para kazandırabilecek yeni özellik

 Beta sürümünde test aşamasında olan özellik sayesinde popüler mesajlaşma uygulaması  olan WhatsApp’ta kurulan toplulukların sahipliği başkalarına devredilebilecek ve kullanıcılar artık topluluklarından para kazanma imkanı da bulabilecek. WhatsApp kullanıcıların kendi büyüttükleri toplulukları diğer kişilere aktarmalarını mümkün kılacak yeni özellik sayesinde kullanıcılar artık topluluklarından para kazanma imkanı da bulabilecek.

Otomotiv üretiminde sert düşüş!

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre, Ağustos ayında toplam otomotiv üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,7 düşüşle 53 bin 502 oldu. Otomobil üretiminde ise daha hızlı bir düşüş yaşandı. Ağustos’ta otomobil üretimi yıllık yüzde 40,4 düşüşle 29 bin 398 olarak yaşandı. Açıklanan veriler doğrultusunda, Ağustos ayında otomobil ihracatı yüzde 37,3 düşüşle 31 bin 522 olarak gerçekleşti.

Ücretli çalışan sayısında büyük artış!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayına ilişkin ücretli çalışan istatistiklerini yayımladı. Açıklanan veriler doğrultusunda, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Temmuz’da yıllık bazda yüzde 3,4 artışla 15 milyon 889 bin 385 kişiye yükseldi. Ücretli çalışanların verilerinde ise, Temmuz’da ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe değişmezken inşaat sektöründe yüzde 8,6 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 4,3 çıktı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Temmuz’da aylık bazda yüzde 0,7 arttı.  

729 şehit yakını ve gazi yakını kamuya atanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 18 Eylül’de 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuya atanacağını bildirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bugüne kadar 50 bine yakın şehit yakını, gazi ve gazi yakınını kamuya atadık. Bu hafta Gaziler Haftası, 19 Eylül Gaziler Günü. Biz de İnşallah 18 Eylül’de 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı kamuya atacağımızı duyurmak istiyoruz” ifadesii kullandı.    

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat denetimlerinde 327 milyon TL ceza kesti!

Ticaret Bakanlığı, 15 Eylül itibarıyla fahiş fiyat denetimleri ve sektör bazlı denetimler kapsamında 1274 gerçek ve tüzel kişiye 327 milyon 376 bin 495 TL idari para cezası uyguladığını duyurdu. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğümüz tarafından fiyat istikrarının sağlanması, fahiş fiyatın engellenerek adaletli bir iç piyasa tesisi sağlanması amacıyla sektör bazlı denetimlerin yanında fahiş fiyat denetimleri de 81 ilimizde yoğun bir şekilde devam etmektedir. Denetimlerimiz kapsamında fahiş fiyat denetimlerinde 2023 yılında 15 bin 80 gerçek ve tüzel kişi denetlenmiş olup, aykırılık tespit edilen 646 gerçek…

24 ilde “Siberağ” operasyonu: 46 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerince, Batman, Balıkesir, İzmir, Edirne, Isparta, Manisa, Siirt, Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya, Mersin, Malatya, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Sivas ve Uşak’ta “Siberağ-7” operasyonlarının gerçekleştirildiğini aktardı. 24 ilde ‘Nitelikli Dolandırıcılık, Hırsızlık’, ‘Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Yasa Dışı Bahis’, ‘Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi’ olmak üzere siber suçlardan arananlara yönelik gerçekleştirilen ‘Siberağ-7’ operasyonlarında 46 şahıs yakalandı.