Bakan Bolat, modernize edilen Ceylanpınar Gümrük Kapısı’nın açılış töreninde konuştu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, modernize edilen Ceylanpınar Gümrük Kapısı’nın Suriye’nin yeniden imarı ve ekonomik faaliyetin tekrar canlanması noktasında da bir ticaret akışına neden olacağını ifade etti.

Bakan Bolat, Suriye’nin Rasulayn ilçesi ile Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi arasında modernize edilen Ceylanpınar Gümrük Kapısı hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Bakan Bolat, Ceylanpınar Gümrük Kapısının açılmasının önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Rasulayn ile olan ticarette ihtiyaç duyulan gümrük kapısının modern ve konforlu şekilde yapılması için yatırım kararı alındığını, kısa bir süre içerisinde 78 milyon lira bedelle buranın tamamlandığını dile getiren Bolat, şunları söyledi:

“Bu açılış aslında bir şeyi de sembolize ediyor. İnşallah komşu ülke, kardeş ülke Suriye’de çatışmasız ve barış ortamının sağlanmasıyla beraber, Türkiye ile Suriye arasındaki kardeşlik ilişkileri, sosyal ilişkiler, ticaret, ekonomi, yatırım ilişkileri eski günlerine dönebilecektir. Oldukça iyi şartlarda yapılan bu gümrük müdürlüğü inşallah tüccarlar için, sanayiciler için, çiftçilerimiz için karşılıklı ticareti hızlandıracak önemli bir geçiş noktası haline geldi ve Ceylanpınar ile Rasulayn arasında çok önemli bir köprü rolü görecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Bolat, açılışın ardından Akçakale ilçesine geçeceklerini ve oradaki Gümrük Müdürlüğünde inceleme yapacaklarını ifade ederek, “Akçakale’nin de genişletilmesi çalışmaları başlamış bulunmaktadır. Oradaki çalışmalar da titizlikle ilerliyor. Mayınlı alan temizlendikten sonra, çok geniş bir alanda inşallah gümrük müdürlüğü hizmet binalarını da modernize etmeye hızlıca başlayacağız.” dedi.

Bakan Bolat daha sonra Akçakale ilçesine geçerek buradaki sınır kapısında incelemede bulundu.

İlgili Haberler

Leave a Comment