Heimlich manevrası hayat kurtardı!

Gaziantep’te soluk borusuna yemek kaçan öğrenci, bir öğretmenin yaptığı Heimlich manevrasıyla hayata tutundu. O anlar ise okulun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı

Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Turgut Özal Ortaokulu’nda meydana gelen olayda iddiaya göre, okulda öğrenim gören 8. sınıf öğrencisi Yavuz Rüzgâr Ağcabay, teneffüs sırasında yemek yerken ağzındaki lokma soluk borusuna kaçtı. Olay sonrası çırpınmaya çalışan öğrenci, diğer öğrenci ve öğretmenler tarafından fark edildi.

MEB PAYLAŞTI

İl milli eğitim müdürlüğünden konu ile ilgili sosyal medyadan ’İlk yardım hayat kurtardı’ başlığıyla paylaşılan o anlarla ilgili yapılan açıklamada ise, şu ifadelere yer verildi:

“Turgut Özal Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Bilnur Öztürk, nefes borusuna kaçan gıdadan dolayı boğulma tehlikesi geçiren 8. sınıf öğrencisi Yavuz Rüzgâr Ağcabay’ı Heimlich manevrası ile kurtardı. Öğrencimiz ile ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir hayatı kurtarmanın sorumluluk bilinci ile ilk yardım eğitimi alan Bilnur öğretmenimizi tebrik ediyoruz”

İlgili Haberler

Leave a Comment